Vocht en schimmelproblemen in de Indische Buurt

De Waakvlam krijgt de laatste tijd klachten van bewoners uit de Indische Buurt over schimmel en vochtoverlast. Als dat vaker in een wijk voorkomt zou er een groter probleem onder kunnen liggen. En dat zou zomaar letterlijk onder de huizen kunnen zijn. Daarom vragen wij bewoners te melden of ook zij hiervan last hebben. Wij kunnen dan beter voor de huurders in de Indische buurt opkomen.
Actiegebied Indische Buurt

In deze straten heeft De Waakvlam brieven verspreidt waarin bewoners wordt gevraagd om vocht en schimmelproblemen bij ons te melden.

Op 4 oktober zijn wij in de straten waar wij al melding van hebben ontvangen bij de mensen langs gegaan. We hebben op alle Ymere adressen een brief bezorgd waarin we vragen om antwoord te geven op de onderstaande vragen.

  • Zijn er in uw woning vocht en / of schimmelplekken?
  • Zijn er plekken waar hout of kozijnen rotten?
  • Zijn er plekken in huis waar het muf ruikt?   
  • Zijn er nog andere klachten omtrent uw huis?

In de brief stond een link naar deze pagina. Bewoners kunnen nog tot 18 oktober 2021 reageren, daarna zetten we de enquete dicht.

Naar enquete Indische Buurt

Ook telefonisch reageren mogelijk

Het is voor bewoners ook mogelijk de problemen met vocht en schimmel telefonisch aan ons door te geven. Op ons telefoonnummer 023 540 9041 kunt u melding doen door deze in te spreken op ons antwoordapparaat. Graag wel even straatnaam en huisnummer erbij vermelden.

Voorlopige resultaten van de enquete

De buurtactie werd door veel bewoners op prijs gesteld. Waar mogelijk hebben we een praatje gemaakt met de bewoners en in sommige gevallen zullen we nog contact opnemen om in de woning te gaan kijken. 

Op dit moment (16 oktober) heeft ruim 17% van de aangeschreven bewoners de moeite genomen onze enquete in te vullen. Het komt er op neer dat 85% van de respondenten vocht en/of schimmelplekken in de woning heeft. Bij van ongeveer 80% van de respondenten zijn er plaatsen waar het muf ruikt.

Uiteraard betekent dat niet dat 80% van de woningen in de Indische Buurt hier last van heeft maar De Waakvlam vind het een voldoende aantal om het onderzoek uit te breiden met een bezoek aan een aantal woningen.

De resultaten van de enquĂȘte vind u hier: https://dewaakvlam.nl/uitkomsten-enquete-vochtproblemen-indische-buurt